Nu kan du förhandsboka BMW:s första el-SUV - Driverzone

Artikel

Nu kan du förhandsboka BMW:s första el-SUV

Artikel

Nu kan du förhandsboka BMW:s första el-SUV

Av Adam Sandström

Med lansering 2020 är det ett tag kvar tills BMW släpper sin första helektriska SUV iX3. Trots detta erbjuds nu förhandsbokning av modellen hos återförsäljare, till ett pris av 15 000 kr.

Då de ännu inte har presenterat produktionsversionen av sin första helelektriska SUV blir BMW också sist av de tyska premiumtillverkarna att göra det. Kanske är det därför företaget nu meddelar att de som väntar på kommande BMW iX3 nu kan anmäla sitt intresse hos närmaste återförsäljare och ställa sig i kö. Handpenningen är 15 000 kr, och går att betala via Swish.

Hittills har iX3 endast visats i konceptform, med en enda elmotor som ger 270 hk effekt, vilket är betydligt lägre än Audi e-tron, Mercedes EQC och Jaguar I-PACE som alla har två elmotorer med en kombinerad effekt kring 400 hk. De presenterade specifikationerna gäller dock endast konceptbilen, och kan komma att ändras innan produktionsbilen lanseras någon gång under 2020. BMW Concept iX3 visas på eCarExpo i Göteborg den 1–2 december.

– Intresset för BMW iX3 har varit stort på förhand, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det är den första helelektriska bilen i den populära X-familjen. Det är därmed en BMW-modell som öppnar dörren till helt elektrifierad mobilitet för ett nytt segment och ett viktigt steg på vägen mot framtidens hållbara fordonsflotta, säger Emmanuel Bret, vd för BMW Sverige.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese