BMW visar nya Z4 - Driverzone

Artikel

BMW visar nya Z4

Artikel

BMW visar nya Z4

Av Adam Sandström

För ett år sedan visade BMW upp konceptet för nya generationen Z4 på golfbanan Pebble Beach, och idag avtäcks nya BMW Z4 M40i First Edition, en begränsad specialversion av den nya generationen BMW Z4, på samma plats.

Nya Z4 är mycket lik konceptet som presenterades förra året. Det rör sig om en tvåsitsig roadster med tygtak som kan fällas upp eller ned på 10 sekunder. BMW Z4 bjuder på 50:50 viktfördelning mellan hjulaxlarna, låg tyngdpunkt och kompakt hjulbas. Till skillnad från de flesta andra av BMW:s modeller är strålkastarna av vertikal istället för horisontell design och njurgrillen har fått ett nytt mönster. Bakom de främre hjulen finns stora Air Breathers för att släppa ut luft från hjulhusen.

Nya BMW Z4 har utvecklats i smarbete med Toyota, och kommer att ha mycket gemensamt med nästa generations Toyota Supra, men Z4 kommer bara som roadster och Supra som en coupé med fast tak.

BMW Z4 M40i First Edition levereras i färgen Frozen Orange Metallic och de exteriördetaljer som i standardutförande är kromade är istället svarta. Interiören kläs i svart Vernasca-läder.

M40i är den högst presterande drivlinan som kommer till nya Z4. Den drivs av en rak 6-cylindrig motor med en maximal effekt på 340hk/250kW och maximalt vridmoment på 500Nm. M i modellbeteckningen indikerar att det är en sportigare modell vars chassi, bromsar och styrning fått extra kärlek av BMW:s sportfokuserade M-division. Z4 M40i är utrustad med bland annat elektroniskt ställbara dämpare och M Sport-bromssystem. 0-100 km/h går på 4,6 sekunder.

På insidan av nya BMW Z4 hittar vi en förarfokuserad layout och den senaste versionen av BMWs iDrive infotainment-system som bland annat kan styras via ett kontrollhjul bredvid växelspaken eller med touch på skärmen. Z4 M40i First Edition har ett heldigitalt instrumentkluster, Heads-up display och adaptiva LED matrix-strålkastare.

Ytterligare motoralternativ och information om nya generationens Z4 kommer presenteras den 19 september. Marknadsintroduktion sker våren 2019.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese