BMW lanserar 8-serie cabriolet - Driverzone

Artikel

BMW lanserar 8-serie cabriolet

Artikel

BMW lanserar 8-serie cabriolet

Av Adam Sandström

BMW 8-serie coupé lanserades i somras och kommer snart rulla på vägarna. Nu presenteras cabrioletversionen för den som vill känna vinden i håret, med leveranser lagom till sommaren 2019.

Takanordningen består av ett tygtak som öppnas och stängs elektriskt. Processen tar 15 sekunder och kan utföras i hastigheter upp till 50 km/h. Taket är svart som standard men kan fås i Anthracite Silver som tillval. Specifik utrustning för cabrioletvarianten inkluderar vindavvisare, nackvärmare (tillval) och läderklädsel som reflekterar solenergi så att sätena inte blir för varma.

Chassit består delvis av lättviktsmaterial som aluminium och kolfiberförstärkt plast. På grund av det mjuka taket har chassit förstärkts för att bibehålla samma styvhet som coupé-varianten. För att skydda passagerarna vid en olycka har även vindruteramen förstärkts och bilen utrustats med skyddsbågar som förlängs med hjälp av krutladdningar om den riskerar att hamna upp och ned.

8-serien är fullproppad med teknik, mycket inkluderat även i basmodellerna. Head-up display, heldigitalt instrumentkluster och en 10,25-tums infotainmentskärm är standard. Mjukvaran är BMW Operating System 7.0 och kan styras med touch, knappar på ratten eller röststyrning som förstår naturligt språk. På säkerhetssidan är helljusassistent, kollisionsvarning, autobroms, parkeringsassistent och filbytesvarnare standard. Adaptiv farthållare, styrningsassistent och 360-graders kamerasystem med 3D-vy är exempel på tillval.

Motoralternativen blir samma som hos 8-serie Coupé, ett dieselalternativ och ett bensinalternativ. Det senare är en V8 med benämningen BMW M850i xDrive Cabriolet , som med en effekt på 530 hk och 750 Nm är det starkare av de två. Accelerationen 0–100 km/h går på 3,9 sekunder, priserna börjar på 1 303 000 kr. Dieseln kallas BMW 840d xDrive Cabriolet och ger 320 hk och 680 Nm, 0–100 km/h tar 5,2 sekunder och priserna börjar på 1 023 000 kr. Båda har fyrhjulsdrift och är kopplade till en åttastegad automatisk växellåda.

M850i har tagit en extra sväng förbi BMW:s sportdivision BMW M och fått mer sportig utrustning som standard, varav det mesta finns som tillval till 840d. Detta inkluderar M Sport-differential, M Sport-bromsar och 20-tums fälgar. Exteriördetaljer i kolfiber finns som tillval till båda modellerna.

Lansering sker i mars 2019.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese