Audis el-SUV försenas av mjukvaruproblem - Driverzone

Artikel

Audis el-SUV försenas av mjukvaruproblem

Artikel

Audis el-SUV försenas av mjukvaruproblem

Av Adam Sandström

Audis helelektriska SUV E-tron har stött på problem. Trots att produktionen redan är igång kan leveranserna försenas med flera månader på grund av mjukvaruproblem.

Uppgifterna om problemen kommer från den tyska sidan Bild. Talespersoner från Audi har uppgett att de nödvändiga mjukvaruförändringarna innebär att en försening på ungefär fyra veckor är att vänta, men enligt uppgifter till Bild kan förseningen bli flera månader.

Utöver problem med mjukvaran hotar även batteribrist produktionstakten. Intresset för E-tron har varit högre än väntat, vilket innebär att fler battericeller beöver produceras till E-trons 95 kWh stora batteripack. Leverantören LG passar då på att begära högre priser för nya batterier än tidigare överenskommet, och enligt källan har förhandlingar pågått i flera veckor.

Audi E-tron presenterades i San Fransisco för drygt en månad sedan, en lansering som redan då var försenad eftersom att Audis tidigare VD, Rupert Stadler, satt arresterad för inblandning i dieselskandalen. Planen då var att leveranserna skulle ske innan slutet av 2018, men om uppgifterna stämmer kan det alltså dröja till början av nästa år.

Läs mer om Audi E-tron i vår artikel om lanseringen.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Audi

Instagram

@driverzonese