Audi uppdaterar sportbilen R8 - Driverzone

Artikel

Audi uppdaterar sportbilen R8

Artikel

Audi uppdaterar sportbilen R8

Av Adam Sandström

Audi släpper en mid-life uppdatering av R8. Nyheterna inkluderar uppdaterad exteriör och vässad prestanda, men interiören förblir oförändrad.

Framtill har grillen blivit bredare och plattare. I övergången till motorhuven finns tre smala öppningar som är en referens till ursprungliga Audi Quattro. Under motorhuven finns en ny motorkåpa, som kan fås i kolfiber. Längst bak på bilen finns ett nytt galler som löper längs med hela bilens bredd, och en ny diffuser med ny ändrörsdesign. Bland tillvalen finns tre olika designpaket och två nya färger, Kemora Gray och Ascari Blue.

Uppdaterade R8 kommer med en V10 i två olika effektnivåer. I “basnivån” levererar den 570 hk och 550 Nm, en ökning på 30 hk respektive 10 Nm jämfört med tidigare. Den effektstarkare versionen kallas kort och gott Performance och levererar 620 hk och 580 Nm. Acceleration från 0–100 km/h tar 3,4 sekunder i basversionen och 3,1 sekunder i Performance-modellen.

Inte bara motorn har uppdaterats. Fjädring och servostyrning har justerats för att ge bättre stabilitet, precision och återkoppling. Förändringar i ESC-systemet har resulterat i 1,5 meter kortare bromssträcka från 100 km/h och 5 meter kortare från 200 km/h.

Uppdateringen gäller både R8 och R8 Spyder. De uppdaterade modellerna ska börja säljas tidigt 2019 till ett ännu okänt pris och de första exemplaren kommer till Europeiska återförsäljare under första kvartalet samma år.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Audi

Instagram

@driverzonese