BMW förhandsvisar helelektriska iX3 - Driverzone

Artikel

BMW förhandsvisar helelektriska iX3

Artikel

BMW förhandsvisar helelektriska iX3

Av Johan Vester

Med planerad lansering under 2020 är det fortfarande ett tag kvar innan den elektriska versionen av BMWs X3 når marknaden. Detta är dock inget som hindrar företaget från att visa upp modellen redan nu på den internationella bilmässan Auto China 2018, vilken igår slog upp dörrarna i Peking.

Till utseendet är iX3 mycket lik nuvarande X3, en hög, kompakt SUV i crossoverformat med mjuka linjer och hög sittposition. Tittar man på detaljerna avslöjas det däremot genast att någonting är annorlunda. Den ikoniska njurformade grillen i fronten har ersatts av en ny, helt stängd grill med annan design. Antalet karossdelar i resten av fronten har också reducerats och många öppningar har täppts igen, vilket ger bilen ett avskalat utseende i jakt på bättre aerodynamik. Bilen är också utrustad med helt nya fälgar.

Den elektriska motorn i BMW iX3 har en effekt på över 270 hk, vilket tillsammans med ett batteri med en kapacitet på över 70kWh ger konceptbilen en påstådd räckvidd på över 400 km.

iX3 är en del i BMWs fortsatta satsning på eldrift. Företaget har sedan 2013 levererat fler än 200 000 elektrifierade bilar, och vid slutet av 2019 är målsättningen att ha levererat 500 000 globalt.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese