Volvo visar lyxigt interiörkoncept till S90 - Driverzone

Artikel

Volvo visar lyxigt interiörkoncept till S90

Artikel

Volvo visar lyxigt interiörkoncept till S90

Av Adam Sandström

Volvo lyxar till baksätet i den redan lyxiga S90 Excellence med S90 Ambience Concept. En kombination av ljud, ljus och doft ska ge en unik sensorisk upplevelse när du blir körd av din privatchaufför.

Konceptet är en vidareutveckling av 3-sitsiga Volvo S90 Excellence, en version av S90 med längre hjulbas, mittkonsol med bord och kristallglas i baksätet samt främre passagerarsätet utbytt mot en multifunktionell fotpall. S90 Excellence säljs främst på den Kinesiska marknaden och är tänkt för de som spenderar sin tid i baksätet med en privatchaufför i förarstolen.

I S90 Ambience Concept finner vi utöver detta även ljusbilder i taket, en doftspridare i mittkonsolen och extra högtalare i nackstöden. Genom en smartphone-app kan passagerarna välja ett av sju teman som avgör vad som ska ses, höras och doftas. Bland ljusbilderna i taket finns exempelvis nordiskt ljus, skandinavisk skog, skärgård och regn som sedan kombineras med ljud och en av fyra dofter skapade av Byredo. Vissa teman är inriktade på avkoppling och andra på att ge energi.

"Vi är kända för vår strategi där vi sätter människan i centrum och som branschledande när det gäller avancerad säkerhetsteknik. Ambience förstärker detta och visar vårt bredare fokus på mänsklig omtanke, som börjar med säkerhet och även omfattar allmänt välbefinnande", säger Robin Page, designchef på Volvo Cars.

Volvo S90 Ambience är för närvarande ett koncept, men Volvo planerar att göra det tillgängligt i de serietillverkade S90 Excellence för att attrahera fler rika Kineser. Under 2017 var Kina den marknad där Volvo sålde flest bilar och flest S90.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese