BMW berättar mer om nya M340i - Driverzone

Artikel

BMW berättar mer om nya M340i

Artikel

BMW berättar mer om nya M340i

Av Adam Sandström

Drygt en månad efter att ha presenterat nya 3-serien berättar BMW mer om toppmodellen M340i, som i väntan på nya M3 är den starkaste i serien

Kraften i M340i kommer från en sexcylindrig bensinmotor med turbo som producerar 374 hk och 500 Nm, en ökning med 48 hk jämfört med förra generationens 340i. Tröghetsmomentet i motorn har minskats med 25% för att öka gasresponsen och bränslet injiceras med ett tryck på upp till 350 bar. Motorn är kopplad till hjulen via en åttaväxlad automatisk växellåda och xDrive fyrhjulsdrift. 0–100 km/h tar 4,4 sekunder.

Utrustning som blir standard på M340i, men blir tillval på övriga modeller ur 3-serien, inkluderar elektronisk M Sport-differential, blåa M Sport-bromsar och M Sport-fjädring. Det sistnämnda sänker bilen 10 mm jämfört med standardfjädringen och inkluderar variabel sportstyrning. Adaptiva dämpare finns som tillval.

Utöver den sportigare utrustningen får M340i även unika exteriördetaljer såsom en unik struktur i grillen och exteriördetaljer i Cerium Grey metallic. 18-tums fälgar blir standard med 19 tum som tillval.

Även på insidan kommer det synas att det rör sig om en toppmodell. De främre instegslisterna är märkta med “M340i”-loggor, så även det digitala instrumentklustret. Stolarna kommer i klädsel bestående av en blandning mellan Sensatec (konstläder) och Alcantara.

BMW M340i lanseras kring sommaren 2019.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese