Tesla visar Model 3 i svenska showroom - Driverzone

Artikel

Tesla visar Model 3 i svenska showroom

Artikel

Tesla visar Model 3 i svenska showroom

Av Adam Sandström

Med tre veckor kvar innan öppning meddelade elbilsmässan eCar Expo att de fått tag på en Tesla Model 3, och räknade kallt med att få husera Sverigepremiären av denna. Nu överraskar tillverkaren med att själv visa modellen i sina showroom – med start redan idag.

Elbilsmässan eCar Expo hålls i Göteborg om ungefär två veckor. För cirka en vecka sedan meddelades det att en privatimporterad Tesla Model 3 kommer att ställas ut i en monter av Elbilen i Sverige, något som mässan skyltade stort med skulle bli sverigepremiär för modellen. Nu hinner Tesla före, och kommer själva visa Model 3 i sina showroom innan dess mellan följande datum:

  • Stockholm (Mall of Scandinavia): 14 - 25 november
  • Stockholm (Täby Centrum): 26 november
  • Göteborg: 26 november
  • Malmö (Emporia): 17 december

Tesla Model 3 kommer också visas i många andra länder i Europa, ett tydligt tecken på att leveranser till kunder på den här sidan av Atlanten närmar sig. De modeller som kommer visas är dock enligt amerikansk specifikation; bilar som levereras i Europa kommer att ha en annan laddkontakt, och eventuellt stöd för den europeiska laddstandarden CCS.

Intresset beräknas vara stort och de som redan har reserverat en Model 3 kommer få gå före om det blir kö för att känna och klämma på modellen. I USA såldes det under juli månad fler Model 3 än Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass och Lexus IS kombinerat.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Tesla

Instagram

@driverzonese