Tesla Model 3 på Sverigebesök - Driverzone

Artikel

Tesla Model 3 på Sverigebesök

Artikel

Tesla Model 3 på Sverigebesök

Av Adam Sandström

Tesla Model 3 är en den mest förbokade bilen någonsin. I USA har den rullat på vägarna i ungefär ett år, men nu närmar de sig Europa, och sverigepremiär blir om mindre än en månad.

Tesla Model 3 är den amerikanska elbilstillverkarens satsning på en “folkbil” med hög produktionsvolym som ska nå så många hushåll som möjligt. För närvarande tillverkas endast versioner med längre räckvidd och mer prestanda, men förhoppningen är att den billigaste modellen, med ett pris från 35 000 dollar, ska börja levereras tidigt nästa år.

Platsen för sverigepremiären blir elbilsmässan eCar Expo 2018, som pågår 1–2 december i Göteborg. Tesla har många hängivna fans, och i den svenska märkesklubbens forum går det att läsa om många som betalat en reservationsavgift och väntat i snart tre år på att få sin bil levererad. Att deras monter kommer vara välbesökt är därför sannolikt.

Uppdatering: Den Model 3 som kommer finnas på mässan är privatimporterad och visas av tidningen Elbilen i Sverige. Tesla kommer ha en egen monter på mässan, men där kommer det så vitt vi vet inte finnas någon Model 3.

Tesla har haft stora problem med att nå upp till sina ambitiösa produktionsplaner för Tesla Model 3, men har nu tagit sig igenom det vd:n Elon Musk beskrivit som “production hell” och kommit upp i en takt på över 5000 bilar per vecka. Tredje kvartalet i år var även första kvartalet på länge som Tesla gick med vinst, efter enorma investeringar i produktionskapacitet för såväl Model 3 som de batterier som är grunden i alla företagets modeller.

Innan årets slut väntas de första reservationshållarna i Europa få tillgång till att konfigurera sina Model 3, med leveranser i början av 2019.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Tesla

Instagram

@driverzonese