Volvo V90 Cross Country Ocean Race - Driverzone

Artikel

Volvo V90 Cross Country Ocean Race

Artikel

Volvo V90 Cross Country Ocean Race

Av Adam Sandström

För att fira starten av Volvo Ocean Race lanserar Volvo en specialversion av V90 Cross Country, Ocean Race edition. Det handlar mest om unik styling men lite av inkomsterna går också till att rädda haven från plast.

V90 Cross Country Ocean Race bygger på den vanliga V90 Cross Country, men byggs om i specialfabriken som även bygger bland annat Volvos polisbilar och XC90 Excellence. Vill du ha en Ocean Race slipper du en hel del beslutsångest, på utsidan är enda valet lacken 'Chrystal White Premium Metallic' med plastdetaljer i matt grå, orangea accenter och unika 20-tums fälgar. Färgschemat visades först på Volvo concept XC Coupé under 2014.

På insidan kan du välja mellan ljus eller mörk klädsel bestående av en kombination med textil och nappaläder, båda färgscheman med accenter i samma orangea färg som på utsidan. Accenterna innefattar bland annat kontrastsömmar och säkerhetsbälten. Golvmattorna är tillverkade av 100% återvunnen nylon, i bagagen finns en integrerad ficklampa. Ocean Race edition har även extra eluttag och smuts- och vattenavvisande material.

Till en början kommer V90 Cross Country Ocean Race att tillverkas i 3000 exemplar, och för varje av dessa skänker Volvo ca 3000 kr till ett vetenskapsprogram som utnyttjar båtarna i årets Volvo Ocean Race. Detta genom att utrusta båtarna med avancerade sensorer som mäter bland annat temperatur, strömmar, vindhastighet, salthalt och upplöst koldioxid. Med hjälp av den här datan är förhoppningen att vi ska kunna få mer exakta väderprognoser och vädermodeller samt kunna studera plastens spridning i havet och dess påverkan.

Volvo V90 Cross Country Ocean Race kan konfigureras redan nu i Volvos konfigurator, och priset börjar på 572 900 kr.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese