Volvo V90 CC - bästa polisbilen - Driverzone

Artikel

Volvo V90 CC - bästa polisbilen

Artikel

Volvo V90 CC - bästa polisbilen

Av Adam Sandström

Svenska Polisen har testat Volvo V90 Cross Country i polisutförande och gett den högst poäng i årets test, men den når inte riktigt upp till nivån på vanliga V90.

Den specifika modellen som testats är Volvo V90 D5 AWD CC, som fick snittpoängen 8,8 (totalt 44 av 50), men vanliga V90 fick förra året 9,2. V90 CC är den första testade bilen som fått två 10-poängare, i simulerad utryckning och bromsprov. Totalt testas fem kategorier, utöver de två tidigare nämnda är det körning i konbana, undanmanöverprov och broms med undanmanöver.

Volvos polisbilar tillverkas i en speciell del av deras fabrik i Göteborg. Vanliga produktionsbilar tas från slutet av den ordinarie produktionslinjen till Volvo Cars Special Vehicles. Där plockas många delar isär och all polisutrustning, förstärkta chassikomponenter och annat byggs på. Ombyggnationen görs för hand och tar ungefär en vecka.

Några Volvo V90 CC polisbilar har redan levererats till polisen och enligt Volvos pressmeddelande är intresset för dem stort bland poliserna.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese