En Porsche för puristerna: 911 Carrera T - Driverzone

Artikel

En Porsche för puristerna: 911 Carrera T

Artikel

En Porsche för puristerna: 911 Carrera T

Av Adam Sandström

Redan innan idag fanns det så många olika versioner av Porsche 911 att listan med dem tar upp mer än hela skärmen på deras webbplats, men idag lanserades ytterligare en: Porsche 911 Carrera T. Den nya modellen fokuserar på körningen och inspirerats av 911 T från 1968, mottot är "less is more".

Den nya Carrera T ("T" står för Touring)kommer vara den lättaste bilen i Carrera-familjen och väger endast 1425 kg (ca 20 kg mindre än motsvarande Carrera). För att ådstakomma detta har det bland annat minskats på ljudisolering, dörrhandtagen på insidan har bytts ut mot tygloopar och alla rutor utom framrutan är av lättviktsglas. Utöver det har dessutom baksätena och infotainment plockats bort (men kan fås tillbaka utan kostnad).

Den sexcylindriga motorn med två turboaggregat producerar 370 hk (272 kW) och maximalt 450 Nm vridmoment (1750-5000 rpm). Växellådan är manuell (PDK finns som tillval) med kortare avstånd mellan utväxlingarna och Carrera T kommer med sänkt sportchassi och bakhjulsdrift med mekanisk differentialspärr som standard. =-100 km/h klaras av på 4,5 sekunder med manuell växellåda och 4,2 med PDK, topphastigheten för båda är över 290 km/h.

På utsidan känns 911 Carrera T igen på backspeglar i Agate grey metallic, 20-tums Carrera S fälgar i titaniumgrått, sportavgassystem som standard och en aerodynamiskt optimerad läpp på stötfångaren fram. Dessutom har den ett speciellt mönster på grillen över motorn.

På insidan finns det 4-vägs elektriska säten med mittdel i Sport-Tex tyg och "911" brodering i huvudstödet, som tillval finns så kallade bucket seats. Ratten är av GT-sport typ och har en körlägesväljare, växelspaken är exklusiv för Carrera T och har växlarna markerade i rött. Som tillval finns T interiörpaket med kontrast i Race Yellow, Guards Red eller GT silver som kan appliceras på säten, säkerhetsbälten etc.

Om du vill kan du beställa en 911 Carrera T redan nu, leveranser sker redan i januari 2018 och priset i Tyskland börjar på €107,553 (motsvarande ca 1 035 000 kr).

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese