Dubbelt nytt från Mazda i Tokyo - Driverzone

Artikel

Dubbelt nytt från Mazda i Tokyo

Artikel

Dubbelt nytt från Mazda i Tokyo

Av Adam Sandström

Idag är första dagen på Tokyo Motor Show 2018, och Mazda passar på att visa upp två stycken ganska olika konceptbilar, en stor coupé och en kompakt hatchback.

Båda bilarna är en uppvisning av Mazdas nya designfilosofi "KODO - Soul of motion". Den stora coupén har fått namnet Vision Coupe, vilket är en hyllning till Mazdas tradition av coupé-modeller såsom Mazda R360. Exteriören är inspirerad av minimalistisk japansk estetik och ska ha ett uttryck som förmedlar rörelse och fart. Från sidan ses tydligt att den extremt långa motorhuven och Mazda-loggan sticker ut längre än resten av fronten. I övrigt är det väldigt mjuka linjer, och bilen ser väldigt elegant och lyxig ut.

Den minimalistiska stilen fortsätter på insidan av Vision Coupe. Antalet knappar kan räknas på en hand och det är mycket fokus på materialen. Det finns många horisontella linjer och vad som ser ut att vara en touch-skärm för infotainment som är väldigt dold i en list med svart pianolack.

Det mindre hatchback-konceptet har döpts till KAI Concept, och ser ut som en utveckling av något mitt emellan Mazda2 och Mazda3, med muskulösa proportioner. Bilen är utrustad med nästa generations SCYACTIV-X bensinmotor och är optimerad för tystare, bekvämare och bättre prestanda. Interiören är designmässigt väldigt lik den i Vision Coupe, men med helt andra materialval vilket ger en helt annat intryck.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese