Nya Volkswagen Touareg - Driverzone

Artikel

Nya Volkswagen Touareg

Artikel

Nya Volkswagen Touareg

Av Adam Sandström

Volkswagen Touaregs första två generationer har sålt i nästan en miljon exemplar, och det firar Volkswagen med en rejäl uppdatering! Touareg har vuxit, fått en ny och modern look på såväl in- som utsidan samt kommer som pluginhybrid.

Presentationen av tredje generationens Touareg skedde tidigare idag där den hittils sålt som bäst, i Kina. Nya Touareg har vuxit med 7,7 cm på längden (nu 4,87 meter) och 4,4 cm på bredden (nu 1,98 meter), vilket medför att bagageutrymmet kunnat utökas med ungefär 15% till 810 liter. Trots detta har vikten minskats med 106 kg tack vare ett chassi beståendes av 48% stål och 52% "high-tech" stål.

Insidan har uppdaterats och påminner mycket om designen på koncernkusinen Audis nya modeller, men med bara en stor infotainmentskärm. Touchskärmen mäter 15 tum när bilen är utrustad med Discover Premium infotainment. Från skärmen kontrolleras media, underhållning och även klimat genom touch eller kontroller på ratten.

I och med nya Touareg lanserar Volkswagen också Innovision Cockpit, ett heldigitalt instrumentkluster på 12 tum. Touareg kan även fås med avancerade assistanssystem som kan upptäcka gående och djur på natten genom en värmekamera, LED Matrix-strålkastare och kökörningshjälp. Övriga tillval inkluderar styrning med bakhjulen och luftfjädring.

Drivlinorna som kommer erbjudas är en blandning av bensin och diesel samt en pluginhybrid. Dieselalternativen består av 2st V6:or med 231 respektive 286 hk och en V8 turbodiesel med 421 hk. På bensinsidan kommer endast en V6 med 340 hk. Pluginhybriden kommer ge 367 hk och ha en elektrisk räckvidd på 5,8 mil. Alla drivlinor är kopplade till en 8-stegad automatlåda och fyrhjulsdrift.

I Sverige kommer V6 dieseln med 286 hk lanseras först, med försäljningsstart nästa månad, och då avslöjas även priset. Bensin V6:an kommer i juni och diesel V8:an framåt årsskiftet. Hybriden får vi inte se på ett bra tag, lanseringen sker i Kina mot slutet av nästa år och först efter det kommer den till Europa.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese