Volvo lanserar nya V60 - Driverzone

Artikel

Volvo lanserar nya V60

Artikel

Volvo lanserar nya V60

Av Johan Vester

Volvo lanserade under eftermiddagen nya V60. Precis som tidigare är det en rymlig herrgårdsvagn i mellanklassen, och bygger på Volvos nya SPA-plattform. Modellen utgör en viktig forsättning i Volvos satsning på mellanstora kombibilar, där de största nyheterna är ökade innermått och uppdaterad design både interiört och exteriört.

Nya V60 erbjuds med ett antal motoralternativ, där både bensin (T5, T6) och diesel (D3, D4) finns att välja. Utöver detta erbjuds två stycken hybriddrivlinor, plug in-hybriden T6 Twin Engine AWD med en total effekt på 340 hk, och plug in-hybriden T8 Twin Engine AWD, som levererar 390 hk.

Precis som andra bilar Volvo släppt under senaste året kommer nya V60 med Volvos senaste säkerhet- och assistanssytem, inklusive Pilot Assist och City Safety, det senare vilken nu även aktiverar autobromsfunktionen för att mildra en kollision med mötande trafik. Cross Traffic Alert finns att få som tillval. Medföljer gör även infotainmentsystem Sensus, vilket manövreras med en pekskärm och är kompatibelt med både Apple CarPlay och Android Auto.

En nyhet i segmentet är att kunderna även kan få tillgång till nya V60 via Volvos nya prenumerationstjänst Care by Volvo, som gör att du istället för att äga bilen får tillgång till den genom att teckna en prenumeration med en fast månadsavgift.

De motorversioner som släpps först är två framhjulsdrivna dieslar och en fyrhjulsdriven bensinvariant. Dessa modeller går att få i utrustningsnivåerna Momentum och Inscription och börjar produceras till våren.

D3 FWD 150 hk Momentum manuell och automat kostar från 317 000 kr
D4 FWD 190 hk Momentum manuell och automat kostar från 337 000 kr
T6 AWD 320 hk Momentum automat kostar från 397 900 kr

Senare i höst kommer även hybridvarianterna, vilka svenska marknaden får förtur till och kan beställa redan till sommaren.

T6 Twin Engine Inscription kostar från 518 900 kr
T8 Twin Engine Inscription kostar från 548 900 kr

Priser för övriga modeller publiceras vid ett senare tillfälle.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese