Nya Audi A6 nu som kombi - Driverzone

Artikel

Nya Audi A6 nu som kombi

Artikel

Nya Audi A6 nu som kombi

Av Adam Sandström

För drygt en månad sedan lanserade Audi en ny generation A6, men endast sedanen visades. Idag har de även visat upp kombivarianten som lär bli en storsäljare här i det kombiälskande Sverige.

Eftersom att vi redan sett sedanen är det ont om överraskningar eller nyheter i kupeutrymmet. Det finns mer utrymme än förra genrationen och det är raka linjer, stora skärmar och få knappar som gäller. Det finns även gott om säkerhetsteknik såsom adaptiv farthållare som saktar in för skarpa kurvor, Audi pre sense front nödbroms som standard och sensorer som känner av trafik när du backar ut från parkeringsplatser m.m. Beroende på tillval kan du få upp till fem radarsensorer, fem kameror, tolv backsensorer och en laserskanner.

Med kombiformatet kommer stort bagageutrymme, och till A6 Avant ingår elektrisk bagagelucka och ett rälssystem som standard. Med baksätet uppfällt går det in precis lika mycket som förra generationen, 565 liter. Baksätet kan fällas 40:20:40 och när det är helt nedfällt kan nya Audi A6 Avant lasta 1680 liter. Detta innebär att den har fortsatt minst utrymme i båda konfigurationerna jämfört med BMW 5-serie Touring och Mercedes E-Klass kombi.

Nya Audi A6 Avant lanseras initiellt med fyra motoralternativ. Det rör sig om tre diesel och en bensinmotor. Dieselalternativen är en fyrcylindrig tvåliters som ger 204 hk och två treliters V6:or som ger 231 respektive 286 hästkrafter. Vill du köra på bensin är det 340 hk från en 3,0 liter V6 som gäller. Diesel V6:orna paras ihop med en 8-stegad tiptronic-automatlåda och de övriga en dubbelkopplad S-tronic växellåda. Alla drivlinor är är mildhybrider. Det innebär att de även har en elmotor och ett batteri som kan laddas av motorn eller bromskraft och driva bilen elektrisk i vissa situationer. Alla V6:or har även Quattro fyrhjulsdrift som standard.

Den som är sugen på att köpa en Audi A6 Avant i Sverige får vänta till September då marknadslaneringen sker till ett för tillfället okänt pris.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Audi

Instagram

@driverzonese