Ford lanserar nya Focus - Driverzone

Artikel

Ford lanserar nya Focus

Artikel

Ford lanserar nya Focus

Av Johan Vester

Med innovation som ledord återvänder nu Ford från ritbordet och lanserar nya Ford Focus. Trots stora likheter med förra generationen sägs nya Focus ta modellen in i en ny era, där teknisk utrustning och hjälpsystem står i fokus utan att tumma på körupplevelse och komfort.

Precis som tidigare är nya Ford Focus en rymlig kombi i mellanklassen. Bland höjdpunkterna finner vi nya FordPass Connect, som utgör basen för Fords vision om uppkopplat bilägande. Med denna kan upp till tio enheter anslutas till bilen och användas för att styra bland annat låssystemet och övervaka bilens bränslenivå och position.

Nya Focus kommer även utrustad med adaptiva strålkastare med kurvljus och trafikskyltsidentifiering, samt ett aktivt bromssystem som kan identifiera och bromsa för fotgängare och cyklister. Utöver detta är Focus den första bilen i Fords modellserier som utrustas med det nya systemet Stop & Go, vilket stannar bilen automatiskt vid köbildning och kör vidare på egen hand om stoppet varar mindre än tre sekunder.

Likt många konkurrenter kommer nya Focus utrustad med ett infotainmentsystem kontrollerat av en stor pekskärm, vilken också används för klimat och navigation. Denna används också för att styra det nya ljudsystemet från B&O, som består av tio högtalare och producerar 675 watt. Bilen är också försedd med en trådlös laddningsstation som standard, men vilka laddningsstandarder som stöds är ej ännu känt.

Nya Focus börjar säljas i Sverige under juni månad, och finns tillgänglig i 13 olika exteriörfärger och en uppsjö olika motoralternativ, både med diesel (EcoBlue) och bensin (EcoBoost) med motoreffekt från 85 till 150 hk. Pris kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese