BMW uppdaterar X4 - Driverzone

Artikel

BMW uppdaterar X4

Artikel

BMW uppdaterar X4

Av Adam Sandström

BMW uppdaterade sin SUV X3 i höstas och nu har turen kommit till X4, vilken är nästan samma bil men där mer vikt lagts på design och körglädje än på komfort och praktikalitet.

Nya BMW X4 har växt hela 8 cm på längden och 4cm på höjden, men är 3mm lägre än den utgående modellen samtidigt som vikten minskats med 50 kg. BMW kallar X4 för en "Sports Activity Coupe" och den blandar höjden från en SUV med design och taklinjen från en coupe.

De exteriöra skillnaderna mot förra generationen är främst en större "njurgrill" i fronten med aktiv justering av luftflödet, mer utdragna 3D LED bakljus och nya, stora avgasrör. På insidan har X4 fått en uppdatering till samma höga nivå som BMWs senaste nya modeller och nya sportsäten.

Tillgängliga utrustningsnivåer innefattar xLine, M Sport och M Sport X. Om du önskar kan du anpassa bilen efter din egna stil med alternativ från BMW Individual. Senaste versionen av infotainmentsystemet iDrive med touchskärm och röststyrning finns som tillval, och för den som vill kunna köra mer aktivt finns Adaptiva M-stötdämpare, M Sport-bromsar och M Sport-differential att välja på.

Till en början kan du välja mellan två bensinmotorer (184 eller 252 hk) och tre dieselmotorer (190, 231 eller 326 hk). I Augusti tillkommer ytterligare en bensinmotor på 360 hk och en diesel med 265 hk. Alla motorer kommer med en 8-stegad automatlåda och xDrive fyrhjulsdrift som standard. Den starkaste bensin och dieselmotorn betecknas M40i respektive M40d och hör till BMWs M Performance modeller som får ytterligare sportiga designdetaljer och utrustning som standard.

Premiär för nya X4 blir det på den internationella bilmässan i Genevé i mars och lansering är planerad till juli. Priserna för en grundutrustad bil börjar på 453 000 kr för X4 20i xDrive och går upp till 665 000 kr för X4 M40d (priserna för modellerna som lanseras i augusti har inte presenterats än).

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese