Åk självkörande 5-serie på CES - Driverzone

Artikel

Åk självkörande 5-serie på CES

Artikel

Åk självkörande 5-serie på CES

Av Adam Sandström

På senare år har elektronikmässan CES i Las Vegas fått fler och fler utställare som sysslar med självkörning. När årets mässa går av stapeln nästa vecka kommer besökare att kunna åka med självkörande bilar genom staden. Detta genom Uber-konkurrenten Lyft som samarbetar med företaget Aptiv för att visa upp tekniken.

Mässans besökare kommer kunna åka från mässan till tjugo förprogrammerade destinationer i staden. Bilarna är av modellen BMW 5-serie sedan som utrustats med sensorer och mjukvara som möjliggör självkörning, men bakom ratten kommer att finnas en säkerhetsförare som kan rycka in om systemet stöter på en situation det inte klarar av. Innan färden får passagerare en kort föreläsning om varför självkörande bilar är viktigt och ytterligare en person följer med på turen för att berätta och svara på frågor under färden.

Aptiv har visat självkörande bilar på CES under flera år, och förra året samarbetade de med Mobileye (som ansvarade för första generationen av Teslas Autopilot) för att köra en förbestämt sträcka med stadstrafik, motorvägspåfarter och en tunnel. Även Lyft har erfarenhet av liknande projekt och har flera gånger tidigare samarbetat med andra företag gällande självkörning, dessutom ryktas de utveckla egen mjukvara.

CES 2018 pågår 9-12 januari, och om du är på plats och vill testa så kommer bilarna att köra från parkeringen utanför Las Vegas Convention Center. Förutom Lyft och Aptiv kommer även staden Las Vegas testa en självkörande shuttle med tre stopp på en ca 1 km lång sträcka.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese