Volvo expanderar i USA - Driverzone

Artikel

Volvo expanderar i USA

Artikel

Volvo expanderar i USA

Av Adam Sandström

Volvo meddelar att de investerar ytterligare 1.1 miljarder dollar i sin fabrik i South Carolina, USA, bland annat för att producera nästa generations XC90.

Volvos fabrik i South Carolina är under uppbyggnad och kommer att börja producera nästa generation S60 hösten 2018. Fabriken är Volvos första utanför USA och i närheten av fabriken ligger även ett kontorskomplex. Nu är det även klart att nästa generations XC90 kommer att tillverkas där från och med 2021, produktionskapaciteten väntas då vara 150 000 bilar per år.

USA är den största enskilda marknaden för XC90, som för närvarande tillverkas i Göteborg. XC90 är till stor del anledningen till att Volvos försäljning i USA ökat från 56 000 bilar under 2014 till nästan 83 000 förra året. Trots efterfrågan i USA kommer en stor del av produktionen exporteras genom den närliggande hamnen i Charleston.

Investeringen innebär att antalet anställda i fabriken kommer att nästan dubbleras, från de 2000 personer som rekryteras nu till ungefär 3900 personer. Volvo kommer även bygga en ny kontorsbyggnad för R&D, inköp, kvalitetskontroll och försäljning. Satsningen är nästa steg i Volvos "bygg där du säljer" strategi, för närvarande har de två fabriker i Europa och två i Kina, med den i South Carolina och ytterligare en i Kina under uppbyggnad.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese