Produktionsstart för Volvo XC40 - Driverzone

Artikel

Produktionsstart för Volvo XC40

Artikel

Produktionsstart för Volvo XC40

Av Adam Sandström

Den första XC40 som ska levereras till kund rullade av bandet igår, onsdag, och i och med det börjar Volvos intåg på marknaden för premium-SUVar.

Den nya modellen produceras i Gent, Belgien, och är den första bilen som bygger på Volvos nya Compact Modular Architecture (CMA), vilken även kommer vara grunden för kommande bilar i 40-serien och flera av Geelys bilar. För att kunna starta produktionen av de nya CMA-bilarna har fabriken utvecklats och bland annat fått 8 000 kvadratmeter mer yta i karossverkstaden och 363 nya robotar.

"Det här är en stolt dag för Ghent, för företaget och alla våra medarbetare här" sa Håkan Samuelsson, VD på Volvo Cars. "Vår personal har arbetat långa dagar och många timmar för att förbereda fabriken för tillverkningen av XC40, och de har gjort ett fantastiskt jobb".

Marknadssegmentet som XC40 kommer befinna sig i är det snabbaste växande segmentet, och Volvo har redan gjort ett intryck som resulterat i 13 000 beställningar sedan lanseringen i slutet av september. "XC40 symboliserar en ljus framtid för Ghent och Volvo Cars" sa Håkan.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese