Volvo får jätteorder av Uber - Driverzone

Artikel

Volvo får jätteorder av Uber

Artikel

Volvo får jätteorder av Uber

Av Johan Vester

Biltillverkaren Volvo Cars har avtalat med samåkningsföretaget Uber om att leverera tusentals bilar med möjlighet till självstyrning.

Fordonen baseras på Volvos SPA-plattform – som utgör grunden för bland annat XC90 och XC60 – och har utvecklats tillsammans av Volvo och Uber för att garantera att de även har stöd för Ubers egna teknologier för självstyrning och samåkning. Samma basfordon kommer även att användas i utvecklingen av Volvos egna självstyrande bilar, där den första förväntas anlända på marknaden år 2021.

Den exakta mängden bilar som ska levereras till Uber är okänt, men Volvo antyder att det handlar om tiotals tusen. Leveranserna beräknas komma igång under år 2019, och förväntas fortlöpa under tre år därefter, fram till 2021.

"Vår målsättning är att vara den mest eftertraktade billeverantören för självkörande samåkningstjänster över hela världen. Dagens överenskommelse med Uber är ett tydligt exempel på en ny strategisk inriktning för oss", säger Håkan Samuelsson, vd på Volvo Cars.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese