Nya Tesla Roadster - Driverzone

Artikel

Nya Tesla Roadster

Artikel

Nya Tesla Roadster

Av Adam Sandström

Tidigt i morse Svensk tid så höll Tesla ett event för att avslöja detaljer kring sin lastbil, men de överraskade med något som vi tycker är mycket mer intressant - nya Tesla Roadster, en superbil som gör 0-100 km/h på 1.9 sekunder.

Tesla Roadster var den första bilen som Tesla producerade, och var i princip en kombination av ett chassi från Lotus och drivlina från Tesla. Den slutade säljas 2011 och även om Model S nu har likvärdig prestanda har många undrat när Tesla skulle släppa en ny sportinriktad bil, och det blev idag.

Nya Tesla Roadster slår rekord efter rekord. 0-100 km/h görs på 1.9 sekunder, vilket är första gången en produktionsbil gör det på under 2 sekunder. Dessutom görs 0-160 km/h på 4.2 sekunder, 1/4 mile på 8.8 sekunder och topphastigheten är över 400 km/h. I bilen finns tre motorer, en på framaxeln och en vid varje hjul på bakaxeln, vilket gör att den har momentstyrning. Tillsammans levererar motorerna hela 10 000 newtonmeter moment, nästan tjugo gånger så mycket som Audi R8!

Inte bara prestandan är imponerande, utan även räckvidden. I motorvägshastigheter kommer nya Tesla Roadster klara över 100 mil, tack vare batteriet på hela 200 kWh, dubbelt så mycket som i toppversionen av Tesla Model S och X. På insidan av nya Roadster finns en 2+2 säteskonfiguration, skålade säten, "flytande" mittkonsol och en unikt formad ratt.

Bilen som visades är en prototyp, och produktion väntas starta 2020 med grundpriset $200 000, vilket lär bli ungefär 2 miljoner kronor. Det må vara mycket pengar men jämfört med Ferrari LaFerrari, McLaren P1 och Porsche 918 med ungefär samma prestanda är det ett kap. Reservationer tas emot redan nu, men till skillnad mot den $1000 reservationsavgiften som behövs för Teslas övriga modeller, är det $50 000 som gäller för en Roadster. Vill du ha en av de första 1000 "Founder Series" behöver du lägga $250 000 redan nu, men att njuta av bilderna nedan är gratis.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Tesla

Instagram

@driverzonese