Porsche 718 får GTS-variant - Driverzone

Artikel

Porsche 718 får GTS-variant

Artikel

Porsche 718 får GTS-variant

Av Adam Sandström

Porsche lägger till en variant i sin serie med mittmotormodeller och lanserar 718 Boxster GTS och 718 Cayman GTS. De nya modellerna blir de mest kraftfulla i serien och gör 0-100 km/h på 4,1 sekunder.

Motorn i de nya modellerna är en 2,5-liters boxermotorn med 365 hk. En nyutvecklad insugningskanal och optimerad turbo bidrar till de extra 15 hk som tillförts från 718 S. GTS-modellerna kommer med en sexväxlad manuell växellåda som standard men Porsches PDK med dubbelkoppling finns som tillval.

Några subtila designändringar gör att GTS-modellerna kan skiljas från de andra. En nydesignad frontspoiler, tonade Bi-xenon strålkastare och bakljus, en svart logga och avgassystemet med två svarta utblås i mitten. Från sidan syns den svarta GTS-loggan och svartlackerade 20-tums Carrera S fälgar.

Som om inte det vore nog ingår även lite extra utrustning, bland annat Sport Chrono-paketet, Porsche Torque Vectoring, Porsche Active Suspension Management och Sportstolar Plus. Mittsektionen i stolarna är klädd i Alcantara och så även ratten, mittkonsolen och armstöden.

Priserna börjar på 758 000 för 718 Cayman GTS, och vill du ha ett fast tak får du betala minst 779 000 för Boxster GTS.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese