Polestar visar första bilen - Driverzone

Artikel

Polestar visar första bilen

Artikel

Polestar visar första bilen

Av Adam Sandström

Polestar, det nystartade prestandamärket inom Volvo Car Group, har precis lanserat sin första bil - Polestar 1, som lika gärna hade kunnat vara en ny coupé ut Volvos 60-serie.

Polestar visar idag delar av sin framtid, och den innefattar bland annat modellen Polestar 1, som beskrivs som en "Grand Tourer Coupè". Polestar 1 kommer att ha ordentligt med prestanda, 600 hk och hela 1000 Nm vridmoment. Drivningen sker genom 2 elmotorer och en förbränningsmotor. Elmotorerna sitter på varsitt av hjulen bak medan bensinmotorn driver framaxeln. Batteriet på 34 kWh kan driva bilen upp till 15 mil.

Interiört och exteriört är det svårt att undra varför det inte är Volvos logga på bilen, Tors hammare-lamporna finns i fronten, bakljusen ser ut som på V90 och på interiörbilderna ser alla komponenter ut att komma från Volvo. Taket har panoramaglas och en polstjärna (Polestar logga) som lyser för att visa vägen. Den underliggande SPA-plattformen kommer också från Volvo, men Polestar uppger att ca 50% är nytt och unikt för Polestar. Polestar 1 har bland annat en avancerad CESi-upphängning och i princip hela övre strukturen är gjord av plast förstärkt med kolfiber för att spara vikt. Dörrhantagen är infällda i dörren och en vinge reser sig ur bakändan när det går fort.

Förutom lanseringen av Polestar 1 berättade de även lite om två andra kommande bilar, vilka alla kommer att ha helelekrsiska drivlinor. Polestar 2 blir en bil i mellanklassen som kommer produceras i slutet av 2019 och ska konkurrera med bland annat Tesla Model 3. Polestar 3 kommer vara en bil i SUV-stil som "skapar ett modernt uttryck av elektrifierad prestanda och kördynamik".

Beställning av Polestar-bilar kommer ske online eller via en app, men det kommer även finnas "Polestar Spaces", fristående från Volvo-återförsäljare. Polestars bilar kommer säljas genom en premenuration på två eller tre år. Premenurationen är all inclusive, utan handpenning och inkluderar även avlämning, upphämtning och möjlighet att hyra andra fordon vid behov, i princip samma komcept som Care By Volvo.

Polestar 1 kommer att produceras i en helt ny och toppmodern fabrik, Polestar Production Centre, som för närvarande är under konstruktion i Chengdu, Kina och beräknas vara klar i mitten av 2018, men produktionen av Polestar 1 kommer inte att starta förän i mitten av 2019. Orderböckerna har dock öppnats och du kan anmäla intresse redan idag, men inget pris finns med i pressreleasen.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese