Kia e-Niro får kortare räckvidd - Driverzone

Artikel

Kia e-Niro får kortare räckvidd

Artikel

Kia e-Niro får kortare räckvidd

Av Adam Sandström & Johan Vester

I samband med certifiering av en annan modell uppdagas det att tidigare WLTP-siffror för elbilen Kia e-Niro är inkorrekta. Efter att ha upptäckt fel i sin testmetodik publicerar tillverkaren nu justerade siffror, där modellen får sämre räckvidd vid blandad körning.

Under utvecklingen av en ny, ännu okänd elbil upptäckte Kia att den oberoende organisation som övervakar deras WLTP-tester tillhandahållit felaktig testmetodik och godkänt inkorrekta resultat. Detta innebär att en felaktig räckvidd publicerats för den nyligen lanserade elbilen e-Niro (tidigare benämnd Niro EV), som precis utsetts till årets familjebil. Från ett tidigare värde på 485 km uppges räckvidden vid blandad körning istället vara 455 km.

Under mätningarna kördes det en för stor andel stadskörning, där energiförbrukningen är lägre än på landsväg vilket ledde till att den blandade räckvidden överskattades. För e-Niro innebär korrigeringen en minskning av räckvidden på drygt sex procent. Inga andra modeller ska ha påverkats.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese