Årets familjebil är elektrisk - Driverzone

Artikel

Årets familjebil är elektrisk

Artikel

Årets familjebil är elektrisk

Av Adam Sandström

När tidningen Motorföraren presenterar vinnaren av utmärkelsen årets familjebil är det för första gången någonsin en elbil som tar hem priset. Bra räckvidd och konkurrenskraftigt pris gör Kia Niro EV till juryns favorit.

Utmärkelsen för årets familjebil har delats ut av MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) i tidningen Motorföraren sedan 1996. Det tilldelas en bilmodell med försäljningsstart under året som anses bäst uppfylla kriterierna praktisk, säker, ekonomisk och miljövänlig. Juryn består av motorjournalister från många olika tidningar, och utses av MHF. I år är vinnaren Kia Niro EV, vilket är första gången en elbil fått utmärkelsen.

Motiveringen lyder: “Elbilen är på stark frammarsch och dess räckvidd blir allt längre. Kia Niro EV visar att en elbil kan fungera i vardagen för en stor andel bilägare som i dag vill göra ett aktivt miljöval till en rimlig kostnad. Juryn poängterar särskilt bilens storlek, räckvidd och inbyggda säkerhet”.

Kia Niro EV är en efterlängtad elversion av crossovern Kia Niro som sedan tidigare kunnat fås med traditionella förbränningsmotorer eller som plug-in hybrid. Intresset är högt då modellen lovar lång räckvidd på 485 km med relativt lågt pris från 429 900 kr (exklusive klimatbonus), vilket är betydligt lägre än de alternativ som finns på marknaden idag.

– Den här utmärkelsen är viktig för oss eftersom den fokuserar både på vår viktigaste målgrupp, barnfamiljerna, och vår breda satsning på elektrifierade bilar till attraktiva priser som kan bli riktigt intressanta för privatpersoner, säger David Lilja, Press- och kommunikationschef på Kia Motors Sverige.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese