Jaguar satsar på Sverige - Driverzone

Artikel

Jaguar satsar på Sverige

Artikel

Jaguar satsar på Sverige

Av Adam Sandström

Jaguar har länge utkonkurrerats av Audi, BMW och Mercedes på den svenska lyxbilsmarknaden. Nu introducerar tillverkaren nya modellversioner med mer utrustning och lägre priser, med hopp om att kunna ta marknadsandelar från premiumtyskarna inom framför allt privatleasing och tjänstebilar.

Det har varit svårt för Jaguar att få fotfäste på den svenska marknaden. Premiumsegmentet som tillverkarens bilar räknas till erbjuder hård konkurrens i form av Audi, BMW och Mercedes, men även Volvo på senare tid. I Sverige har Jaguar en marknadsandel på långt under en procent, och i ett försök att ändra på detta lanserar de nu versionen Signature till flera modeller, som med mycket utrustning och pressat pris hoppas kunna göra bilarna mer attraktiva.

Framför allt är det modellen XF Sportbrake som Jaguar hoppas på, en kombi i samma segment som Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-klass och Volvo V90.

– Hela fyra av fem sålda bilar i segmentet är kombibilar och tills nyligen har Jaguar endast kunna erbjuda en sedanmodell. Genom en repositionering av XF Sportbrake är vi för första gången i vår historia lika konkurrenskraftiga som våra konkurrenter i målgruppen både pris- och produktmässigt i alla viktiga säljkanaler, säger Anders Lundgren, försäljningschef på Jaguar Land Rover Sverige.

Privatleasing av Jaguar XF Sportbrake Signature med 180 hk dieselmotor erbjuds nu från 3995 kr/månad. Det är samma pris som Mercedes E-klass, men till skillnad från Mercedesen inkluderar XF Sportbrake bland annat lädersäten, navigation, parkeringsvärmare och luftfjädring i baspriset. I leasingkostnaden ingår 5000 mil över tre år, att jämföra med Mercedes 3000 mil.

Till företagskunder erbjuds XF Sportbrake med 163 hk dieselmotor för 341 150 kr. Priset är precis under 7,5 prisbasbelopp, vilket är 2018 års övre gräns för att slippa lyxbilstillägg som förmånstagare. Kombiversionerna av Audi A6 och BMW 5-serie ligger strax under 8,5 prisbasbelopp och Mercedes E-klass kring 8,7 prisbasbelopp, vilket gör Jaguar XF till ett attraktivt alternativ.

Förutom XF Sportbrake lanserar Jaguar även Signature-modeller av XE, XF sedan, F-PACE och E-PACE.

Jaguar utökar även antalet återförsäljare för att kunna nå fler kunder. Under hösten kommer deras bilar att dyka upp i BilMånssons lokaler i Halmstad, och mot slutet av nästa år kommer de få en dedikerad byggnad i anslutning till anläggningen.

– Jag är säker på att ”äktenskapet” mellan BilMånsson och Jaguar Land Rover blir både lyckligt och spännande för oss båda, säger Clas Månsson, vd på BilMånsson.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Jaguar

Instagram

@driverzonese