Audi visar konceptbilen Q4 e-tron - Driverzone

Artikel

Audi visar konceptbilen Q4 e-tron

Artikel

Audi visar konceptbilen Q4 e-tron

Av Adam Sandström

Nästan ett halvår efter lanseringen av helelektriska e-tron visar Audi upp konceptbilder av tillverkarens nästa el-SUV, Q4 e-tron.

På första pressdagen av bilsalongen i Genève visar Audi upp konceptbilen Q4 e-tron. Den nya modellen är en förhandsvisning av en kommande kompakt SUV från Audi, som blir helt eldriven. Modellen blir Audis femte elbil och väntas visas i produktionsutförande under andra halvan av 2020.

Audi Q4 e-tron bygger på Volkswagen Groups MEB-plattform och mäter 4,59 meter på längden, 1,61 meter på höjden och 1,9 meter på bredden. Detta innebär att den är något kortare än exempelvis Audi Q5, BMW X3 och Jaguar I-PACE. Konceptbilen är lackerad i en helt ny färg som är skonsam mot miljön och reflekterar infrarött ljus för att ge mindre värmeutveckling och därmed minska strömförbrukningen från klimatsystemet.

Bilen drivs av två elmotorer (en på vardera axel) och har en kombinerad effekt på 306 hk. 0–100 km/h tar 6,3 sekunder och topphastigheten är 180 km/h. För maximal effektivitet används primärt den bakre och mer kraftfulla motorn för att driva bilen, och den främre motorn hjälper till när mer effekt behövs eller om bakhjulen har dåligt grepp. Batteripaketet på 82 kWh ska räcka till över 450 km körning enligt WLTP-cykeln och kan laddas från 0–80% på en halvtimme med snabbladdning på upp till 125 kW.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Audi

Instagram

@driverzonese