Nästa Porsche Macan blir elektrisk - Driverzone

Artikel

Nästa Porsche Macan blir elektrisk

Artikel

Nästa Porsche Macan blir elektrisk

Av Adam Sandström

Porsche delar med sig av sina framtidsplaner, och avslöjar att nästa generation av Macan blir en elbil.

Nästa generation av Porsches bästsäljare, SUV:en Macan, kommer att bli helt elektrisk. Den uppdaterade versionen kommer bygga på PPE-plattformen (Premium Platform Electric) som utvecklats tillsammans med koncernsyskonet Audi, och även ligger till grund för kommande Porsche Taycan och Audi e-tron GT. Plattformen bygger på ett elsystem med 800 volts spänning och ska möjliggöra snabbladdning av batteriet med upp till 350 kW effekt.

Produktionen kommer att ske i Porsches fabrik i Leipzig, men väntas inte komma igång förrän 2022. Fabriken producerar idag 90 000 bilar per år och Porsche investerar stora summor i den för att förbereda inför produktionen av elektriska Macan.

– Elektrisk mobilitet och Porsche passar perfekt tillsammans; inte bara för att de delar ett högeffektivt tillvägagångssätt, utan framför allt på grund av dess sportiga karaktär. Till 2020 investerar vi över sex miljarder euro i elektrisk mobilitet, och år 2025 kan 50% av alla nya Porsche-modeller ha en elektrisk drivlina, kommenterar Oliver Blume, ordförande i styrelsen för Porsche AG.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese