Audi RS3 med Formel E motorer - Driverzone

Artikel

Audi RS3 med Formel E motorer

Artikel

Audi RS3 med Formel E motorer

Av Adam Sandström

Företaget Schaeffler har utgått från en Audi RS3 Sedan, kraftigt modifierat exteriören och bytt ut drivlinan mot motorer och teknik från Formel E. Resultatet är en bil med fyra elmotorer och hela 1196 hästkrafter.

Schaeffler är en underleverantör som levererar komponenter till andra tillverkares bilmodeller. Bland annat levererar de teknologi för 48V hybridsystem och högspänningskomponenter som är i massproduktion idag, men utvecklar också nya teknologier som kommer i framtida modeller. De har även varit med i Formula E sedan första säsongen och har nu tagit sina erfarenheter därifrån för att skapa konceptbilen Schaeffler 4ePerformance.

Schaeffler är en underleverantör som levererar komponenter till andra tillverkares bilmodeller. Bland annat levererar de teknologi för 48V hybridsystem och högspänningskomponenter som är i massproduktion idag, men utvecklar också nya teknologier som kommer i framtida modeller. De har även varit med i Formel E sedan första säsongen och har nu tagit sina erfarenheter därifrån för att skapa konceptbilen Schaeffler 4ePerformance.

Bilen gör avkall på allt vad förbränningsmotorer heter och har istället fått fyra elmotorer (en per hjul) och ett batteripaket på 64 kWh. Motorerna kommer från Formel E-bilen ABT Schaeffler FE01 som kördes i andra säsongens Formula E. Varje motor levererar 220 kW effekt och totaleffekten blir således hela 880 kW (1196 hk), vilket innebär att 0-200 km/h klaras av på under 7 sekunder. Schaeffler använder 4ePerformance som en testbädd på hjul för att testa och utveckla sina mjukvarusystem och hoppas kunna applicera lärdomarna på sina framtida produkter som de hoppas ska hamna i bilar för konsumenter.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Audi

Instagram

@driverzonese