Elon Musk twittrar om Model 3 - Driverzone

Artikel

Elon Musk twittrar om Model 3

Artikel

Elon Musk twittrar om Model 3

Av Adam Sandström

Elon Musk är VD för bland annat Tesla och även en välkänd twittrare. Igår va han aktiv på det sociala nätverket och avslöjade nya detaljer om de kommande fyrhjulsdrivna och prestandaoptimerade Tesla Model 3.

För närvarande är konfigurationsmöjligheterna för Tesla Model 3 kraftigt begränsade. Endast framhjulsdrift och den större batteristorleken är det som erbjuds, och du måste bo i Nordamerika för att kunna få den levererad. Detta medan Tesla jobbar igenom något som Elon Musk beskrivit som "produktionshelvetet", för att öka produktionstakten och nå målet om 5000 bilar per vecka. Målet har försenats flertalet gånger och den senaste tiden har Tesla behövt stänga av produktionen för att bygga om produktionslinan, bland annat på grund av en övertro på automation och robotar.

Den fyrhjulsdrivna versionen av Model 3 kommer med två motorer, en på framaxeln och en på bakaxeln (samma upplägg som Model S och Model X). Prispålägget blir $5,000 (till $54,000) och räckvidden förblir opåverkad (500 km med större batteripacket). Accelerationen förbättras dock och tiden för 0-96 km/h sänks till 4,5 sekunder. Elmotorer har färre rörliga delar och bättre driftsäkerhet än förbränningsmotorer, men Elon meddelar att bilen kan köras med endast en fungerande motor.

Prestandaversionen av Model 3 har också fyrhjulsdrift och sänker 0-96 km/h tiden ytterligare till 3,5 sekunder. I priset på $78,000 ingår alla tillval utom Autopilot. Det är ungefär samma pris som BMW M3, men enligt Elon är inte bara prestandan bättre utan även väghållningen. Elon hävdar att Tesla Model 3 kommer "slå alla i sin klass på banan". Även i den här versionen är räckvidden oförändrat 500 km men topphastigheten höjs till 250 km/h.

Model 3 med dubbla motorer kommer att börja levereras i Juli om inte fler förseningar uppkommer, hurvida detta även gäller prestandaversionen är oklart. Elon Musk passade även på att meddela att basvarianten av Model 3, som många väntar på och som ska kosta $35,000, är ca 3-6 månader bort, samt att en ny generation Superchargers väntas presenteras under sensommaren.

Enligt Teslas svenska hemsida kommer Tesla Model 3 börja levereras här i början av nästa år.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Tester av Tesla

Instagram

@driverzonese