Volvo presenterar nya V60 Cross Country - Driverzone

Artikel

Volvo presenterar nya V60 Cross Country

Artikel

Volvo presenterar nya V60 Cross Country

Av Adam Sandström

Volvo visade idag upp Cross Country-versionen (CC) av den nya generationens V60. Den är ämnad för de som kräver en V60 som tål något tuffare tag, men lär passa lika bra för de som vill ha en något högre bil utan att sträcka sig till en SUV.

Till skillnad mot vanliga V60 har V60 CC ytterligare 60 mm markfrigång, Hill Descent Control, Corner Traction Control och ett Off Road-läge. Exteriört finns plastlister längst med hela bilens underkant samt hjulhus, och grillens design är något modifierad. Dessa tillägg ska göra V60 CC bättre ämnad för äventyr än basmodellen.

Två drivlinor finns att välja mellan, båda med fyrhjulsdrift och automatlåda. D4 AWD drivs med diesel och ger 190 hk effekt, T5 AWD drivs med bensin och ger 250 hk effekt. Både mild- och plugin-hybrider kommer att lanseras vid ett senare tillfälle.

– V60 Cross Country är precis lika förfinad som övriga bilar i 60- och 90-serien byggda på vår SPA-plattform. Den adderade mångsidigheten i form av högre sittposition, ökad markfrigång och dynamisk fyrhjulsdrift gör att den är lika hemma i stan som ute på landet, säger Henrik Green, Senior Vice President, Research and Development på Volvo Cars.

Förra generationen V60 CC sålde bra, och Volvo förväntar sig att den nya gör det samma. Under nästa år väntas modellen stå för mellan 30 och 50 procent av de V60 som säljs i Sverige. Från förra generationens 60-serie fanns även sedanen S60 i Cross Country-utförande, men en ny version av den har vi inte fått höra något om idag.

– Med nya V60 Cross Country tar vi vår svenska familjekombi från en naturlig livsmiljö till en annan. Vi uppfann Cross Country-segmentet för mer än 20 år sedan och med den här bilen förstärker vi vår mångåriga stamtavla inom säkra och mångsidiga familjebilar med hög prestanda, säger Håkan Samuelsson, VD för Volvo Cars.

Priserna börjar på 381 900 kr för Volvo V60 Cross Country D4 AWD, vilket är 25 000 kr mer än en basutrustad V60 med samma drivlina. Beställningar kan läggas redan nu och de första bilarna levereras i december.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese