Porsche lanserar nya 911 Cabriolet - Driverzone

Artikel

Porsche lanserar nya 911 Cabriolet

Artikel

Porsche lanserar nya 911 Cabriolet

Av Adam Sandström

Porsche 911 har gått att få som cabriolet ända sedan 1982, och den senaste generationen är inget undantag. Knappt en och en halv månad efter lansering är det dags för Porsche att presentera cabrioletversionen av sin populära sportbil.

Nya Porsche 911 Cabriolet har en tygsufflett och en bakruta i glas. För att underlätta vid plötsligt regn kan taket fällas ner i hastigheter upp till 50 km/h, något som tar ungefär tolv sekunder. För första gången blir Porsche Active Suspension Management (PASM) tillgängligt som tillval till 911 Cabriolet, vilket inkluderar ett tio millimeter sänkt chassi, hårdare fjädring och styvare krängningshämmare.

Precis som med vanliga 911 med fast tak kommer 911 Cabriolet till en början endast i modellvarianterna Carrera S och Carrera 4S. Båda drivs av en turboladdad sexcylindrig boxermotor som ger 450 hk effekt, 530 Nm vridmoment och är kopplad till en åttastegad dubbelkopplingslåda. Carrera S är bakhjulsdriven medan Carrera 4S får fyrhjulsdrift. Acceleration från stillastående till 100 km/h tar 3,9 respektive 3,8 sekunder för de båda modellerna i standardutförande, och 3,7 respektive 3,6 sekunder med tillvalet Sport Chrono-paket.

Nya generationen 911 är mycket lik föregångaren, men har fått mycket ny teknik på insidan. Infotainmentsystemet Porsche Communication Management har nu en större touch-skärm på hela 10,9 tum. Varningssystem för vatten på vägbanan, avancerad autobroms och parkeringsassistent är standard medan funktioner som Night Vision Assist med värmekamera och adaptiv farthållare finns på tillvalslistan.

Nya 911 Cabriolet kan beställas redan nu. Porsche 911 Carrera S Cabriolet kostar från 1 285 000 kr och 911 Carrera 4S Cabriolet kostar från 1 355 000 kr.

Publicerad .

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att bli uppdaterad när vi släpper nya tester!

Läs mer!

Instagram

@driverzonese